ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ЦЕНТЪР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ | Започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие
A+ R A-

Започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие

Е-мейл Печат ПДФ

img 4256Своята работа започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие. То се организира от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", със съдействието на фондация „Дякония и мисия". Докторантското обучение се осъществява с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".


Третото лятно докторантско училище беше открито от доц. д-р Свилен Тутеков – директор на Центъра по систематическо богословие. Негова бе и първата лекция, посветена на класификация и характеристики на научните текстове (статия, студия, монография, докторска дисертация).
От 3 до 5 юли 2018 г. петнадесет докторанти от Православния богословски факултет на ВТУ и Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" ще слушат лекции, посветени на структуриране и аргументация на научния текст (нива на тематизиране и концептуализиране, изграждане на хипотези). Вторият ден на докторантското училище ще засегне темите за съставяне на библиографи, запознаване със стандартите на цитиране, особеностите и подготовката за публикуване на текст, видове научни издания и онлайн ресурси. Работата на обучението ще продължи с практически занимания с текстообработващ и презентационен софтуер, презентационни умения. Третия ден докторантите ще имат възможност да приложат на практика наученото и да изпълнят практически задачи.
Лектори по време на Третото лятно докторантско училище са доц. д-р Свилен Тутеков, доц. д-р Мариян Стоядинов и гл. ас. д-р Стефка Кънчева – и тримата преподаватели в катедра „Библейско и систематическо богословие" при Православния богословски факултет.


Банер
Банер
Банер

В момента има 45 посетителя в сайта