ПБФ : ПРОГРАМИ | БАКАЛАВЪРСКИ
A+ R A-

Бакалвърски програми

Бакалавърска програма Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба

Е-мейл Печат ПДФ

church artБакалавърска програма Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба е с продължителност 8 семестъра, редовна форма на обучение. Подготвя художници в областта на църковните изкуства, които успешно се реализират и като специалисти в обществени, културни и образователни институции – галерии, училища, музеи, както и в структурата на Българската православна църква.

Бакалавърска програма Теология

Е-мейл Печат ПДФ

dec 2014Специалност Теология е обявена за една от приоритетните специалности на висшето образование. По този повод ръководството на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" взе решение, кандидатите, които до 2 юли 2018 г. се запишат за редовни студенти в първи курс за учебната 2018-2019 г., да бъдат освободени от таксата за обучение през първия семестър (виж „Освободи лятото").
Бакалавърската програма по Теология е 8 семестъра на обучение, редовна форма на обучение (държавна поръчка) и задочна форма (платено обучение). Завършилите специалността могат успешно да се реализират като преподаватели по религия в училищата, преподаватели в духовните семинарии, служители в гражданската и църковната администрация, в граждански и неправителствени организации и др.

Нова специалност в Православния богословски факултет - Религиознание

Е-мейл Печат ПДФ

 

v tarnovo universityОт учебната 2013/2014 г. в ПБФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" се открива нова специалност – Религиознание.
Специалността Религиознание запознава студентите с ученията и практиката на основните религии в страната – християнство, юдаизъм и ислям. В курса са засегнати и други религиозни учения, които имат място и влияние както в света, така и у нас. Завършилите специалността стават компетентни специалисти и придобиват знания и умения за работа на институции с тези религиозни изповедания. Придобиват професионални знания за важната роля на религиите в света, за това, че те в голяма степен са определящи за изграждане на ценностната система както на личността, така и на обществото. Научават, че трябва да се отнасят с търпимост и уважение към вярата на другия, към неговите празници, обичаи и поведение.

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 36 посетителя в сайта