ПБФ : ПРОГРАМИ | МАГИСТЪРСКИ
A+ R A-

Магистърски програми

Дистанционни магистърски програми в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

distancionno-obuchenieКатедра „Библейско и систематическо богословие" при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" предлага дистанционно обучение по магистърска програма Богословие на личността и обществото.
За кандидати от същото професионално направление, магистърската програма Богословие на личността и обществото предлага профилирано обучение в областта на богословието с акцент върху антропологията, социологията и еклисиологията. Програмата има за цел по-задълбочено изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за личността и обществото.

Магистърски програми в направление Религия и теология за завършили други професионални направления

Е-мейл Печат ПДФ

img 4228В Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" се предлагат следните магистърски програми за завършили бакалавърска или магистърска степен в други професионални направления:
Теология (4 семестъра) - програмата запознава с основни теми в областта на библеистиката, историята и учението на Църквата, както и с отделни аспекти от църковното служение в съвременен контекст.
Религиознание (3 семестъра) - програмата има за цел студентите да придобият цялостна представа за основните направления на най-разпространените религии в страната – ислям, юдаизъм, християнство.
Богословие на личността и обществото (3 семестъра) - магистърската програма има за цел по-задълбочено изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за личността и обществото. Богословската антропология има връзка с целия спектър на богословските науки и хуманитаристиката, докато еклисиологията има пряко отношение към социологията и обществените явления. Програмата се предлага и в дистанционна форма на обучение.

Магистърски програми по Църковни изкуства

Е-мейл Печат ПДФ

church arts 4Катедра "Църковни изкуства" при Православния богословски факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" предлага обучение в следните магистърски програми:

Църковни изкуства (2 семестъра) – за придобили ОКС бакалавър по специалност църковни изкуства;
Църковни изкуства – иконопис (2 семестъра) - за придобили ОКС бакалавър по специалност църковни изкуства;
Църковни монументални изкуства (2 семестъра) - за придобили ОКС бакалавър по специалност църковни изкуства;
Църковни изкуства - дърворезба (2 семестъра) - за придобили ОКС бакалавър по специалност църковни изкуства.

Църковни изкуства (2 семестъра) - за бакалаври или магистри по други специалности в направление Изобразително изкуство, различни от специалността Църковни изкуства или Педагогика на обучението по изобразително изкуство.

Магистърски програми за бакалаври от професионално направление Религия и теология

Е-мейл Печат ПДФ

img 3101Магистърски програми за бакалаври от същото професионално направление:
Църковна история и богослужебно предание (2 семестъра): Предлага профилирано обучение в областта на богословието с акцент върху историята, богослужебното предание. Програмата има за цел по-задълбочено изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за човека.
Богословие на личността и обществото (2 семестъра): магистърската програма Богословие на личността и обществото предлага профилирано обучение в областта на богословието с акцент върху антропологията, социологията и еклисиологията. Програмата има за цел по-задълбочено изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за личността и обществото.
Богословие на личността и обществото – дистанционна форма (2 семестъра).

Магистърската програма по “Религиозно образование”

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoНаправление – Религия и теология
Форма на обучение – задочна
Продължителност – 2 семестъра

За кандидати с придобита педагогическа правоспособност, които са бакалаври и магистри, завършили специалности в други професионални направления

Балообразуване: среден успех от семестриалните изпити + среден успех от държавните изпити

Ръководител: доц. д-р Магдалена Легкоступ
Катедра „Историческо и практическо богословие", каб. 24, тел. (062) 618 243

Страница 1 от 3

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 53 посетителя в сайта