ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"
A+ R A-

ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"

Теодора Димова представи своя роман „Влакът за Емаус“ пред студентите

Е-мейл Печат ПДФ

author-316На 4 феруари 2014 година в Православния център „Проф. Тотю Коев" към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" беше представен най-новият роман на Теодора Димова „Влакът за Емаус". Теодора Димова е сред най-известните и четени български писатели. Авторка е на 9 пиеси, които са играни в различни театри в страната и чужбина. Романа и „Майките" е преиздаден 11 пъти у нас и е публикуван на 9 езика. През 2006 година той печели наградата за източноевропейска литература на „Bank Austria" и „KulturKontakt". През 2010 година друг нейн роман „Марма, Мариам" печели националната награда „Христо Г. Данов" за българска художествена литература. Освен завладяващите романи, които пише, Теодора Димова е и колумнист към Портал Култура.
„Влакът за Емаус" е многопластов разказ за равносметката на един живот. Роман за срещите, към които непрестанно вървим, за любовта, която срещаме, за нашето пътуване през живота.

Конкурс за координатор на Православния център "Проф. Т. Коев"

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoПравославния център „Проф. Тотю Коев" към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" обявява конкурс за длъжността "координатор". Конкурсът ще се проведе на два етапа - по документи и чрез интервю.

Представяне на книгата на Теодора Димова - "Влакът за Емаус "

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoПравославен център "Проф. Тотю Коев" има удоволствието да ви покани на представянето на книгата на Теодора Димова - "Влакът за Емаус ".
Новият роман на авторката е многопластов разказ за равносметката на един живот, преминал през изпитания и скръб, за бавно прииждащата смърт и преодоляването на страха от нея, за разкриването на вярата ни в Христа, за срещите, към които непрестанно вървим, за любовта, която срещаме, за нашето пътуване през живота.
Всеки един от нас носи в себе си образа на евангелските пътници за Емаус, тяхната тъга, покруса и объркване, но също така и тяхното единствено горящо сърце и очите, които се отварят през него.
Заповядайте на 4 февруари (вторник) от 14:30 часа в Православния Център, намиращ се в 11 блок на ВТУ.
Присъствието Ви ще бъде удоволствие за нас!

Страница 10 от 16

Банер
Банер
Банер

В момента има 71 посетителя в сайта