ПБФ :
A+ R A-

ЦЕНТЪР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ

Трето лятно докторантско училище (обзор със снимки)

Е-мейл Печат ПДФ

obshta nachaloЗа трета поредна година от 3 до 5 юли в Троянския манастир „Успение Богородично" се проведе лятно докторантско училище, организирано от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия", с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий – игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".
Петнадесет докторанти от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски" в продължение на три дни имаха теоретически и практически занимания, свързани с изготвянето и представянето на научен текст, структуриране и аргументиране на теза и други теми, в помощ на успешната защита на докторска дисертация.

Започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие

Е-мейл Печат ПДФ

img 4256Своята работа започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие. То се организира от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", със съдействието на фондация „Дякония и мисия". Докторантското обучение се осъществява с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".

За трета поредна година се организира лятно докторантско училище

Е-мейл Печат ПДФ

troyan monasteryЦентърът по систематическо богословие към Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия", с подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично", организират за трета поредна година лятно докторантско училище.

Излезе от печат петият том на „Теологикон“

Е-мейл Печат ПДФ

teologikon 5Излезе от печат петият том на „Теологикон" – годишник на Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Международен семинар на тема „Христология и съществуване“ ще се проведе във Велико Търново

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoЗа осма поредна година във Велико Търново ще се проведе научен семинар по систематическо богословие. Темата на тазгодишното издание е „Христология и съществуване".  Организатор на събитието е Центърът по систематическо богословие към Православния богословски факултет на ВТУ и се финансира от страна на Фондация "Дякония и Мисия".

Страница 3 от 5

Банер
Банер
Банер

В момента има 51 посетителя в сайта