ПБФ :
A+ R A-

Изложба на студенти от специалност „Църковни изкуства” в град Горна Оряховица

Е-мейл Печат ПДФ

izlojba vtu 7Вчера, 19.05.2016 г. беше открита студентска изложба на специалност "Църковни изкуства" от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" в Градската художествена галерия "Недялко Каранешев" – гр. Горна Оряховица.

Научни четения: „Християнството: предание, история и богослужение“.

Е-мейл Печат ПДФ

nauchni ch 3На 12.05.2016 г., в Православния център „Тотю Коев", град Велико Търново, се проведоха научни четения под надслов: „Християнството: предание, история и богослужение".

Научни четения "Християнството: предание, история и богослужение"

Е-мейл Печат ПДФ

logoНа 12 май 2016 г. от 09.30 ч. в Православния център „Тотю Коев" при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведат научни четения "Християнството: предание, история и богослужение".
Събитието се организира от катедра „Историческо и практическо богословие" на ПБФ, с любезната подкрепа на Международна асоциация по Патрология (Association Internationale d'Études Patristiques – A.I.E.P.) и ПЦ „Професор Тотю Коев" при ВТУ„Св. св. Кирил и Методий".

Християнски младежки лагер "Духовната криза в Европа"

Е-мейл Печат ПДФ

lager 3За трета година Православният център „Проф. Тотю Коев" към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" със съдействието и подкрепата на Троянската св. обител организира Християнски младежки лагер. В него се включиха над 15 участници от различни български градове и се проведе от 18 до 21 април в Троянски манастир „Успение Богородично". Темата на лагера беше посветена на „Духовната криза в Европа".

Относно признаването на Константинополския събор от 879-880 година за Осми Вселенски събор

Е-мейл Печат ПДФ

 Доклад, изнесен пред Св. Синод на Гръцката църква

Блаженейши председателю,

Високопреосвещени йерарси,

Отправям горещи благодарности към Светия и Свещен Синод, който ми възложи тази тема. Темата е сериозна и нямам усещането, че ще мога напълно да отговоря на очакванията ви, а по-скоро ще поставя началото за едно по-сетнешно задълбочено разискване. Надявам се обаче, че разбирането и познанията на уважаемите и обични братя и особено на академичните епископи, ще запълнят празнотите, каквито вероятно ще има в настоящия доклад. Благодаря също, че Св. Синод ми даде възможността да се занимая с една тема, която от много време съм имал желанието да изследвам по-обстойно и да се задълбоча върху нея.

Страница 8 от 64

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 77 посетителя в сайта