ПБФ :
A+ R A-

20 години специалност "Църковни изкуства" ИЗЛОЖБА - икони

Е-мейл Печат ПДФ

Специалност Църковни изкуства на Православния богословски факултет, при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, е уникална по характер и вече 20 години подготвя специалисти-художници в областта на църковните изкуства като актуализира традициите на православната живопис и дърворезба, съществувала повече от 1100 години в България.

Класиране на студентите за СТИПЕНДИИ за зимен семестър на учебната 2012-2013 година

Е-мейл Печат ПДФ

КЛАСИРАНЕ НА СТУДЕНТИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА ЗИМЕН СЕМЕСТЪР НА УЧЕБНАТА 2012-2013 ГОДИНА.

Две основни предпоставки на евхаристийната еклисиология

Е-мейл Печат ПДФ

В началото на тази тема трябва да се има предвид, че за древната Църква не съществува друг тип еклисиология освен евхаристийната. Този факт е толкова важен за нас, че можем да го наречем екзистенциален и конституиращ живота на Църквата. Дори трябва да се добави, че благодарение на евхаристийната еклисиология Православието винаги е можело да разпознава автентичното от неавтентичното, истинското предание (traditio veritatis) от старинната заблуда (vetustas erroris). Това различаване на духовете (срв. 1 Йоан 4:1) е било нужно поради факта, че големите културни и политически условия, белязали световната история след раждането на Църквата, са оказвали влияние и върху живота ѝ.

Изложба на студенти и преподаватели от специалност „Църковни изкуства”

Е-мейл Печат ПДФ

Изложба на студенти и преподаватели от специалност „Църковни изкуства”,
Православен богословски факултет, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”
19 октомври – 10 ноември 2012

Допълнителен прием за специалност Теология и Теология и социално служение

Е-мейл Печат ПДФ

Великотърновският университет ще обяви прием за попълване на незаетите места за специалност Теология и Теология и социално служение. За участие ще бъдат допуснати кандидати, които успешно са положили изпити за съответната специалност във ВТУ през 2012 г. или с оценка от държавен зрелостен изпит от 2008 г., 2009 г., 2010 г., 2011 г. или 2012 г.

Страница 67 от 73

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 79 посетителя в сайта