ПБФ :
A+ R A-

Стипендии от държавния бюджет за студенти от приоритетни професионални направления

Е-мейл Печат ПДФ

img copyВъв връзка с приетите с Постановление на Министерски съвет № 27 от 23 февруари 2018 г. изменения и допълнения в Постановление № 90 на Министерски съвет от 2000 година за условията и реда за предоставяне на стипендии на студентите, докторантите и специализантите от държавните висши училища и научни организации и указания от писмо от МОН № 9104-39/23.03.2018 г. и № 0403-57/04.04.2018 г., Великотърновския университет:
1. Обявява нов прием на документи за стипендии само по показател „среден семестриален успех", само за студентите, обучаващи се в специалност от приоритетните професионални направления.

Сборникът „Свещеното Писание. Херменевтика – Богослужение – Диалог“ ще бъде представен в Централна университетска библиотека на ВТУ

Е-мейл Печат ПДФ

sveshtenoto pisanieСборникът „Свещеното Писание. Херменевтика – Богослужение – Диалог" (ИК „Омофор") с автори доц. д-р Димитър Попмаринов, д-р Павлин Събев (отец Павел) и д-р Стефка Кънчева – преподаватели в катедра „Библейски и систематическо богословие" на Православния богословски факултет, ще бъде представен в читалнята на Централна университетска библиотека.

За трета поредна година се организира лятно докторантско училище

Е-мейл Печат ПДФ

troyan monasteryЦентърът по систематическо богословие към Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия", с подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично", организират за трета поредна година лятно докторантско училище.

„Реставрация на богослужебни книги“ и „Подвързване на книга“ – предстоящи лекции с демонстрации в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

img copyНа 16 и 17 май 2018 г. в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще гостува проф. д-р Лучиян Доган от Букурещкия университет.

На 16 май 2018 г. (сряда) проф. д-р Лучиян Доган ще изнесе лекция с презентация „Реставрация на богослужебни книги“, а на 17 май 2018 г. (четвъртък) ще представи практическа демонстрация „Подвързване на книги“.

Да си библиотекар е служение

Е-мейл Печат ПДФ

petia

11 май – денят, в който Църквата прославя светите равноапостолни братя Кирил и Методий, е и професионален празник на българските библиотекари и информационни работници. По този повод ви срещаме с Петя Иванова, библиотекар в библиотеката на Православния богословски факултет, в разговор за библиотеката и света на библиотекаря.

Петя Иванова е завършила „Библиотечно-информационни дейности" във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" през 2005 г., а през 2011 г. се дипломира и в специалност „Теология" в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Така Петя Иванова е от хората, които работят и по двете си специалности и казва, че за нея работата е и служение.

Страница 8 от 75

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 22 посетителя в сайта