ПБФ :
A+ R A-

Докторантски четения, посветени на 90-та годишнина от рождението на проф. кбн Тотю Коев

Е-мейл Печат ПДФ

centar tkЦентърът по систематическо богословие при Православния богословски факултет със съдействието на фондация „Дякония и мисия" организират докторантски четения на 3 октомври 2018 г. Научният форум е съпътстващо събитие на IX-ия международен семинар по систематическо богословие и християнска философия, който ще се проведе от 3 до 5 октомври 2018 г. във Велико Търново. Тази година семинарът и докторантски четения са посветени и на 90-годишнината от рождението на проф. кбн Тотю Коев.
Място на провеждане: Православен център „Проф. Тотю Коев", 11 блок на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

„Библейско богословие. Академични есета“ - нова книга в областта на старозаветната библеистика

Е-мейл Печат ПДФ

cover-popmarinov-print-197x300Излезе от печат „Библейско богословие. Академични есета" на доц. д-р Димитър Попмаринов. Изданието осветява важни въпроси от дисциплината Библейско богословие и е насочено към студентите от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", но предвид темите, които застъпва, би било полезно и за широката читателска аудитория.

Четирима преподаватели от Православния богословски факултет на ВТУ ще вземат участие в Седмицата на православната книга

Е-мейл Печат ПДФ

orthodox bookОт 10 до 14 септември 2018 г. във Варна ще се проведе XX-то издание на Седмица на православната книга, под надслов "1125 години от Преславския събор". Организатор на събитието е Варненска и Великопреславска света митрополия.
В юбилейното издание на форума ще вземат участие доц. д-р Димитър Попмаринов, доц. д-р Мариян Стоядинов, доц. д-р Свилен Тутеков и гл. ас. д-р Стефка Кънчева от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

In memoriam д-р Пламен Русев

Е-мейл Печат ПДФ

plamen 1На 21 юли 2018 г. се навършват девет месеца, откакто ни напусна нашият приятел и колега гл. ас. д-р Пламен Русев. 
Бог да упокои душата му в селенията на праведните!

Кандидатстване в магистърски програми на Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

obshtaВторият прием на документи за кандидатстване в магистърски програми във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" започва от днес, 16 юли 2018 г. и ще продължи до 30 август 2018 г. Документи се подават в Ректората на ВТУ от 8.30 до 16 ч.
От 3 до 27 септември 2018 г. предстои трети прием на документи за магистърски програми в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение.

Страница 8 от 77

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 37 посетителя в сайта