ПБФ :
A+ R A-

Видео

Светлината в иконата

Е-мейл Печат ПДФ

Светлината в иконата - лекция на доц. д-р Мариян Стоядинов на Иконографския събор в църквата
"Св. Успение Богородично" гр. Царево, 2009 г.

Тема за месец април: "Личност и идентичност"

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoПравославния богословски факултет от месец април 2013 г. стартира с нова инициатива. Всеки месец ще бъдат публикувани видео материали с различни богословски теми. Темите целят да предизвикат богословски размисъл и дискусия. Темата за месец април е: "Личност и идентичност" и дискусията беше проведена в Православния Център "Проф. Тотю Коев" на 26 март 2013 г. Водещи в дискусията са доц. д-р Мариян Стоядинов - преподавател по Догматическо богословие на ПБФ към ВТУ и доц. д-р Свилен Тутеков - преподавател по Християнска Етика на ПБФ към ВТУ. Дискусията е част от дейностите на Центъра по систематическо богословие

Подвиг и Евхаристия - лекция на доц. Свилен Тутеков

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoЛекция на тема "Подвиг и Евхаристия" бе проведена на 31 март 2013 г., втората неделя на Великия пост, след св. Литургия в храм "Св. цар Борис-Михаил Покръстител" в Сливен. Лекцията и последвалата дискусия бяха водени от доц. д-р Свилен Тутеков, ръководител на катедра "Библейско и систематическо богословие" в Православния богословски факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий".

„Обучението по религия - диалог и инклузия" - гл.ас. д-р Магдалена Легкоступ

Е-мейл Печат ПДФ

На 20 март т.г. в Православния Център „Проф. Т. Коев" беше представена книгата „Обучението по религия - диалог и инклузия" на автора гл.ас. д-р Магдалена Легкоступ.
Д-р Магдалена Легкоступ в своята книга представя обемно и представително теоретико-приложно проучване на значими образователни политики, практики и проблеми на училищното обучение по религия в мултикуртурния контекст на съвременното общество.

Да бракуваме ли брака?

Е-мейл Печат ПДФ

Лекция на тема „Да бракуваме ли брака?" пред студенти от различни специалности и представители на БХСС (Български християнски студентски съюз), изнесена от гл.ас. д-р Магдалена Легкоступ на 27 март 2013 г. Д-р Магдалена започна с въпроса "Да бракуваме ли брак", и продължи "Това е въпросът, предизвикателство който ни е събрал днес в тази зала. Въпрос на който нашето съвремие, като че ли всекидневно дава все по-повърхностни и песимистични отговори."

 

Страница 4 от 6

Банер
Банер
Банер

В момента има 30 посетителя в сайта