ПБФ :
A+ R A-

Видео

Подвиг и Евхаристия - лекция на доц. Свилен Тутеков

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoЛекция на тема "Подвиг и Евхаристия" бе проведена на 31 март 2013 г., втората неделя на Великия пост, след св. Литургия в храм "Св. цар Борис-Михаил Покръстител" в Сливен. Лекцията и последвалата дискусия бяха водени от доц. д-р Свилен Тутеков, ръководител на катедра "Библейско и систематическо богословие" в Православния богословски факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий".

„Обучението по религия - диалог и инклузия" - гл.ас. д-р Магдалена Легкоступ

Е-мейл Печат ПДФ

На 20 март т.г. в Православния Център „Проф. Т. Коев" беше представена книгата „Обучението по религия - диалог и инклузия" на автора гл.ас. д-р Магдалена Легкоступ.
Д-р Магдалена Легкоступ в своята книга представя обемно и представително теоретико-приложно проучване на значими образователни политики, практики и проблеми на училищното обучение по религия в мултикуртурния контекст на съвременното общество.

Да бракуваме ли брака?

Е-мейл Печат ПДФ

Лекция на тема „Да бракуваме ли брака?" пред студенти от различни специалности и представители на БХСС (Български християнски студентски съюз), изнесена от гл.ас. д-р Магдалена Легкоступ на 27 март 2013 г. Д-р Магдалена започна с въпроса "Да бракуваме ли брак", и продължи "Това е въпросът, предизвикателство който ни е събрал днес в тази зала. Въпрос на който нашето съвремие, като че ли всекидневно дава все по-повърхностни и песимистични отговори."

 

Тайната Христова в богословието на св. Максим Изповедник

Е-мейл Печат ПДФ

Лекцията на известния сръбски богослов епископ Атанасий Йевтич в Православния богословски факултет на ВТУ на 12 септември 2008 г. С думите: "Днес е празник за Православния богословски факултет" деканът – доц. д-р Димитър Попмаринов, представи госта. Мнозина от изпълнилите 5-та аудитория познаваха епископ Атанасий от преводите на част от богословските му текстове на български език от двама от преподавателите във Факултета: Мариян Стоядинов и Свилен Тутеков, който превеждаше симултанно и по време на лекцията.

Лекции на о. Стаматис Склирис във Велико Търново

Е-мейл Печат ПДФ

Нa 11 и 12 ноември 2008 г. във Великотърновския университет гостува отец Стаматис Склирис – лекар, богослов и иконограф от Атина. Визитата се осъществи със съдействието на Балканския православен младежки съюз и е част от проявите, посветени на 45-годишнината на Университета.

От портрета до иконата

Страница 4 от 6

Банер
Банер
Банер

В момента има 46 посетителя в сайта