ПБФ : РЕСУРСИ | ВИДЕО
A+ R A-

Еклисиологията – въпроси, проблеми, перспективи (Видео)

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoМеждународен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия

ЕКЛИСИОЛОГИЯТА – ВЪПРОСИ, ПРОБЛЕМИ, ПЕРСПЕКТИВИ

За четвърта поредна година, по вече утвърдена традиция, в Православния Център „Проф. Тотю Коев" във Велико Търново се проведе международният семинар по систематическо богословие и християнска философия. Организатор на семинара е „Центъра по систематическо богословие" към ПБФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", с финансова подкрепа от Фондация Покров Богородичен и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" чрез научен проект с ръководител доц. д-р Свилен Тутеков.

Темата на семинара за тази година беше „Еклисиологията – въпроси, проблеми, перспективи" и в него участие вземаха изтъкнати богослови от България, Сърбия и Македония и преподаватели и докторанти, които работят в областта на систематическото богословие и християнската философия.

Преди да пристъпим към Библията

Е-мейл Печат ПДФ

DimitarKirov Първа лекция от цикъла "Книгата на книгите"

„Нека хлопаме на прекрасния рай на Писанието, благоухаен, пресладък и разкошно цъфтящ рай, звучащ край ушите ни с разнообразни гласове на духовни богоносни птици, трогващ сърцето ни – утешаващ скръбното, укротяващ гневното и преизпълващ с вечна радост... Но да хлопаме не мимоходом, а упорито и ревностно; и да не се уморяваме, хлопайки! Защото само при тези условия раят на Писанието ще ни се отвори. Ако, след като прочетем веднъж и два пъти, не разберем прочетеното, да не униваме, а да останем твърди, да търсим, да питаме..."

Св. Йоан Дамаскин

Лектор: доц. Димитър Попмаринов – декан на Православния богословски факултет към ВТУ и преподавател по Стар Завет и еврейски език. Научните му интереси са в областта на библеистиката, исагогиката и библейското богословие. Автор е на книги и публикации в специализирания печат, както и на публицистични текстове по актуални проблеми на църковния живот.

Страница 8 от 14

Банер
Банер
Банер

В момента има 47 посетителя в сайта